2019-10-10 07:10:47• hírek • Bajnai Botond

Tombolaszelvényért cserébe leadhatják kiszuperált elektromos tárgyaikat

Évente több millió tonna elektromos hulladék termelődik világszerte, csak 2018-ban, mintegy 50 millió tonnányit termelt a bolygó lakossága.

Az e-hulladék mintegy felét a kiszuperált számítógépek, monitorok, mobiltelefonok teszik ki, viszont sajnos ezek mindössze 20%-a kerül újrahasznosításra.
 

Ebben az évben október 14-ét jelölték ki az Elektromos Hulladékgyűjtés Nemzetközi Napjává; Romániában 5 napon át, október 19-ig zajlik az e-hulladékgyűjtő kampány. A megmozduláshoz a Szatmárnémeti Polgármester Hivatal és a RoRec Egyesület is csatlakozik: október 19-én ismét elektromos hulladékgyűjtési akciókat szerveznek a megyeközpontban.
 

Jövő szombaton, 9 és 16 órák között Szatmárnémetiben 8 helyszínen van lehetőség a háztartási, elektromos hulladék leadására, a következők szerint: a Ioan Slavici Főgimnázium mellett, a Vasile Lucaciu-, a Rákóczi Ferenc- (volt 10-es), a Mircea Eliade-, a Ion Creană-, az Avram Iancu-, a Bălcescu Petőfi- és az Ovtavian Goga Általános Iskoláknál.
 

Az akció már október 14-én elkezdődik, így akik szeretnék, előbb is leadhatják az otthon felgyűlt elektromos hulladékot, mégpedig a Szatmár Megyei Hulladékgyűjtő Szolgálatnál, akik akár ingyenes háztól szállítást is biztosítanak azok számára, akik nincs mivel elvigyék kiszuperált elektromos eszközeiket a lerakóhelyre. Akik igényelnék a háztól való elszállítást, a 0800 444 800-as telefonszámon jelezhetik, hétköznaponként 9-től 17 óráig.
 

Ugyanakkor a villanyszemétgyűjtő akció keretében, minden résztvevő 1-1 tombolában is részesül, így lehetősége nyílik részt venni az október 22-i sorsoláson is. A nyereményjátékon a szervezők kisorsolnak 25 vadonatúj háztartási gépet: 5 kézi robotgépet, 10 konyhai aprítót, és 10 vasalót.
 

További információkkal kapcsolatban keressék a Szatmár Megyei Hulladékgyűjtő Szolgálatot, a 0745 085 376-os telefonszámon, illetve a RoRec Egyesületet a 0800 444 800-as telefonszámon.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: